voorjaarsworkshop-tekenen in het landschap

het landschap en hoe ons dat inspireert!

We gaan ons een dagje onderdompelen in het prachtige landschap van de Ooij. Dat doen we door goed te kijken en door het landschap te beleven met al onze zintuigen. We maken een combinatie van ruimtelijk werken in het landschap zelf en werken op het platte vlak naar aanleiding van het landschap.

Wanneer: Zaterdag 21 SEPTEMBER 2019, 11.00-15.30 uur

Locatie: We starten in HET ATELIER Zandsteeg 4 te Sambeek.

Kosten: Inclusief materiaal,  eten en drinken € 85,-.

Spelen

Alles wat we tegen komen kan deel uit gaan maken van een ‘tekening’ in het landschap. Door iets toe te voegen, weg te halen, te spelen met ritme en herhaling, te stapelen, te graven….wandelend en spelend gaan we ons laten inspireren door het landschap.

kijken

We gaan tekenen vanuit het plezier van het kijken, het voelen en het doen. Wat je ziet weergeven en je laten leiden door het materiaal zelf. Niet ‘hoe moet dat’ maar ‘wat wil je graag’ en ‘wat kan er zoal’. De tekenmaterialen en technieken gebruiken om je persoonlijke, creatieve proces vorm te geven.
Het is een ontdekkingstocht waarbij het proces minstens zo belangrijk is als het resultaat.

Materialen

Voor het buitenwerk maken we gebruik van wat het landschap ons biedt en is het handig om een fototoestel bij je te hebben.
Voor het tekenen zullen we gebruik maken van verschillende tekenmaterialen. We werken op papier. Alle benodigde materialen en papier zijn aanwezig.

Een dag vol inspiratie en verrassende resultaten, voor beginners en gevorderden!

cursus tekenen en landart

Over de docent

Milian van Stokkum (1963) volgde haar kunstopleiding in Arnhem en Amsterdam. In 1989 studeerde zij af, Sindsdien werkt zij als beeldend kunstenaar in Nijmegen.
Na haar studie heeft zij de opleiding Pedagogische en Didactische vaardigheden aan de kunstacademie van Den-Bosch gevolgd en cum laude afgerond. Zij geeft voornamelijk les op haar eigen atelier,

Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk is in bezit van gemeentes, verzamelaars en particulieren. Zij werkt ook in opdracht: portretten, objecten en schilderijen.

Milian werkt zowel twee- als driedimensionaal. De sfeervolle beelden bevatten een eigen symboliek en tonen een intieme en verstilde wereld. Zij laat zich graag inspireren door eigenzinnig en inventief gebruik van de materialen. Ervaringen, observaties en het onderbewuste vormen voor haar een onuitputtelijke bron.