Portret laten maken

Het portret als kunstwerk, meer dan de gelijkenis!

Een olieverf portret van iemand die je lief is, is een prachtig geschenk voor een speciale gelegenheid zoals een verjaardag of een jubileum.

schilderij portret laten maken
portret in opracht 2009 moeder peggy 4

Het portret

In een realistische stijl schilder ik met olieverf op doek. Ik werk in dunne transparante lagen zodat de huid blijft ademen en de kleuren subtiel en levendig blijven. De nadruk leg ik op de ogen, hoe iemand kijkt.

De foto’s

De foto’s voor het portret maak ik meestal zelf. Zo kan ik de persoon ook een beetje leren kennen. Dit is niet altijd mogelijk. Soms is iemand overleden of is het een verrassing, dan werk ik met bestaande foto’s. De foto’s maak ik bij u thuis of op mijn atelier. De foto die ik uiteindelijk ga schilderen kiezen we desgewenst samen uit.

portretfoto laten maken
portret in opdracht 2014 rutger 4

Het proces

Het maken van een portret duurt gemiddeld 2 maanden. Als u uw portret voor een speciale gelegenheid wilt laten maken kunnen we hierover overleggen.
Als het portret een heel eind gevorderd is wil ik graag ik de geportretteerde nog eens zien.

U heeft dan als opdrachtgever ook een moment om mee te kijken of het allemaal goed gaat.

Een groeiportret

U kunt iemand na een paar jaar ook nog eens laten schilderen. Zo krijgt u een mooi beeld van de ontwikkeling. Ik noem dit een groeiportret. Dit houdt in dat ik de geportretteerde niet één keer, maar vaker schilder. De tussentijd is naar wens. Om een voorbeeld te geven: het eerste portret heb ik geschilderd toen uw kind 5 jaar was, nu het 10 is schilder ik het nog eens en iedere 5 jaar daarna nog eens. De prijs van dat portret blijft dan gelijk aan de prijs van het eerste portret ( behalve als het formaat veranderd). Als uw kind al wat ouder is kan ik ook met foto’s uit uw album teruggaan in de tijd om alsnog de ontwikkeling te schilderen.

De prijs.

De prijs hangt af van het formaat dat u kiest. Klikt u hier voor de prijslijst.

portret laten maken