SCHEPSCHOOL

één cursus, diverse disciplines

Milian van Stokkum is één van de docenten van de SchepSchool. Er wordt les gegeven op de ateliers van de kunstenaars op de Spadestraat in Nijmegen. In één cursus krijg je lessen van verschillende docenten in verschillende disciplines, bijvoorbeeld grafiek, vormgeving in textiel, tekenen, verf maken en nog meer! Kijk voor het actuele aanbod op http://www.schepschool.nl

MAATWERK

tijden en begeleiding op maat
Een speciaal concept waarbij het werken op het atelier van beeldend kunstenaar Milian van Stokkum op uw persoonlijke maat gemaakt wordt. Flexibele werktijden, individuele begeleiding naar wens. Ideaal voor een druk bezet mens in deze tijd waarin de wil er wel is, maar de tijd lijkt te ontbreken. MAATWERK geeft u hiervoor de ideale oplossing: uw eigen werktijden afspreken.
strippenkaart

MAATWERK werkt met een strippenkaart: een 5 of een 10 strippenkaart. Iedere strip is goed voor 2 uur werken op het atelier.

voor wie is MAATWERK?

Wilt u in alle rust werken aan uw eigen werkstukken, en af en toe een feed-back moment? Dan kan dat met MAATWERK.
Wilt u een bepaalde periode wat vaker achter elkaar en dan weer een tijdje niet? Dan kan dat met MAATWERK.
Bent u een beginner en wilt u gaan ontdekken wat uw mogelijkheden zijn of bent u al langer bezig en wilt u verder met uw ontwikkeling? Bent u met een speciaal project bezig waarbij u begeleid wilt worden? Wilt u graag gerichte technische begeleiding of wilt u graag inhoudelijke diepgang op de ontwikkeling die u in het werk gespiegeld krijgt…dit alles kan met MAATWERK..

spelregels

Laat mij minstens 48 uur van te voren weten dat u een werktijd wilt inplannen, afmelden kunt u tot minstens 24 uur van te voren. U kunt meerdere strippen op één dag gebruiken, het is ook mogelijk om een halve strip te gebruiken. Ik ben zelf op het atelier aanwezig voor begeleiding. Het materiaal brengt u zelf mee. Als u andere mensen kent met een strippenkaart kunt u ook gezamenlijk komen.
U ziet, er kan veel met MAATWERK, samen maken we goeie afspraken!.

de prijzen

Een strippenkaart met 5 strippen kost 137,50,-. Een strippenkaart met 10 strippen kost 250,-. Een strip is goed voor 2 uur werktijd, dit is inclusief opstarten en opruimen.

 

 ‘TEKENEN IN HET LANDSCHAP’ in Portugal!

het landschap en hoe ons dat inspireert!

Lees alles over deze creatieve vakantie op de site Atelieronderdezon. Daar kun je je nu nog aanmelden voor de week in september! De cursus zal gegeven  worden van 17 t/m 24 september. De kosten hiervoor zijn ( inclusief verblijf, maaltijden en materiaal!) € 885,-.

We gaan ons die week onderdompelen in het ons omringende Portugese landschap. Dat doen we door goed te kijken maar vooral ook door het landschap te beleven met al onze zintuigen. Deze cursus tekenen bestaat uit een combinatie van ruimtelijk werken in het landschap zelf en werken op het platte vlak naar aanleiding van het landschap.

Spelen

We gaan er op uit. Alles wat we tegen komen kan deel uit gaan maken van een ‘tekening’ in het landschap. Door iets toe te voegen, weg te halen, te spelen met ritme en herhaling, te stapelen, te graven….wandelend en spelend gaan we ons laten inspireren door het landschap.

Kijken

We gaan tekenen vanuit het plezier van het kijken, het voelen en het doen. Wat je ziet weergeven en je laten leiden door het materiaal zelf.  Je leert om de tekenmaterialen en technieken te gebruiken om je persoonlijke, creatieve proces vorm te geven.
Het is een ontdekkingstocht waarbij het proces minstens zo belangrijk is als het resultaat.

Onderling inspireer je elkaar met ideeën en verrassende resultaten
Teken- of schilderervaring is niet nodig, wel de wens om je eigen creativiteit te ontwikkelen en het verlangen om te creëren!

Materialen

Voor het buitenwerk maken we gebruik van wat het landschap ons biedt en is het handig om een fototoestel bij je te hebben.
Voor het tekenen zullen we gebruik maken van conté-, Siberisch- en pastelkrijt, houtskool, potlood, oost-Indische inkt, acrylverf in aardekleuren en zwart en wit, medium, kwasten, penselen en paletmes. Op dik, stevig papier en op geprepareerd board.

cursus tekenen

Over de docent

Milian van Stokkum (1963) volgde haar kunstopleiding in Arnhem en Amsterdam. In 1989 studeerde zij af, sindsdien werkt zij als beeldend kunstenaar in Nijmegen.
Na haar studie heeft zij de opleiding Pedagogische en Didactische vaardigheden aan de kunstacademie van Den-Bosch gevolgd en cum laude afgerond. Zij geeft voornamelijk les op haar eigen atelier. Milian is als docent ook verbonden aan DE SCHEPSCHOOL,  meer informatie hierover vind u op de Facebook pagina van de Spade SchepSchool en op www.schepschool.nl.